Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
Julianabericht oktober

Terugblik: schoolreis groep 3 en 4

Donderdag 24 september zijn de groepen 3 en 4 naar Julianatoren geweest. Na een gezellige heenreis met de bus werden de kinderen en hun begeleiders opgewacht door de muizen Jul en Julia. De kinderen hebben daarna met veel plezier genoten van alle leuke attracties in het park. Een lekkere lunch bestaande uit frietjes en ijs mocht uiteraard niet ontbreken. Al met al een leuke, gezellige dag!


Terugblik: schoolreis groep 5, 6 en 7

Groep 5, 6 en 7 zijn op schoolreisje geweest naar Attractiepark Slagharen. Het is een flink stuk rijden, maar het is de moeite waard. We hadden stralend weer en het was lekker rustig in het park, waardoor we vaak mochten blijven zitten in een attractie. Het was een heel gezellige dag.


Terugblik: Scholen estafette

23 september vond de jaarlijkse scholenestafette van atletiekvereniging Tempo plaats. 64 teams hadden zich dit jaar aangemeld op de atletiekbaan. De Juliana Daltonschool deed mee met maar liefst 7 teams uit de groepen 5, 6, 7 en 8. Onder luide aanmoedigingen van de in ruime mate aanwezige toeschouwers liepen de atleten de benen uit hun lijf. Wat kan zo’n rondje van 400 meter soms lang zijn…. De Daltonnetjes, Minions, Snelle Jelle, Top Girls, Doritos, Bullets en Boysrunners deden hen uiterste best om een toptijd neer te zetten. En dat lukte! Het meisjesteam Snelle Jelle uit groep 7 was inderdaad supersnel en won een derde prijs met de aankomsttijd 5.32,00 min. Het jongensteam the Bullets uit groep 7 ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor met een toptijd van 5.07,78 min. Op de facebookpagina van de Scholenestafette staan foto’s van deze sportieve middag.


Terugblik: Week van de gezonde pauzehap

De afgelopen week was het voor groep 5 t/m 8 de ‘Week van de gezonde pauzehap’, een lesprogramma van ‘Ik eet het beter’. In samenwerking met Albert Heijn en het Voedingscentrum zijn er verschillende initiatieven die leerlingen aanzetten tot een gezonde leefstijl. De kinderen kregen dinsdag, woensdag en donderdag een gezond 10-uurtje aangeboden (komkommer, tomaat, wortel en druiven). Op vrijdag hebben de kinderen zelf een gezond 10-uurtje meegenomen, zoals een stuk fruit, een smoothie of een fruitspies.


Spreekuur van de directie

Al een aantal jaren heeft de directie een spreekuur op de dinsdag van 08.30 uur tot 09.30 uur. Tijdens dit spreekuur kunnen ouders met allerlei vragen en opmerkingen binnenlopen, zonder dat daarvoor een afspraak gemaakt hoeft worden. 

In verband met het directieoverleg van Proceon (altijd op een dinsdag), verplaatsen wij het spreekuur naar de maandag van 08.30 uur tot 09.30 uur.


Op tijd beginnen

Op tijd beginnen wil iedereen! Ja toch? 

Het is dan ook heel fijn dat er elke schooldag zoveel leerlingen en ouders om 08.15 uur staan te trappelen om de school weer te betreden. Van ons Daltonkwartier wordt goed gebruik gemaakt. De leerlingen kunnen tijdens dit kwartier alvast aan het werk om nog iets door te lezen, zich voor te bereiden of nog even iets van de vorige dag te oefenen. Ouders kunnen kijken waar hun kind aan werkt of leerlingen kunnen het werk aan hun ouders laten zien. Toch zijn er een paar ouders die hun kinderen te laat op school brengen en dan nog ‘even’ uitgebreid gedag willen zeggen. Dit is niet alleen ongemakkelijk voor uw kind, het stoort ook de andere leerlingen en de leerkracht. Wilt u er als ouders op toezien dat uw kind op tijd in de klas zit en dat u op tijd weer buiten staat?


Snoeien van de bomen op het schoolplein

De bomen rondom de school worden met het jaar groter en groter. Het snoeien van deze bomen is dan ook geen overbodige luxe. Dit zal in de herfstvakantie plaatsvinden, zodat niemand  er last van zal hebben.


Buitenspeelgoed

Afgelopen week hebben wij veel buitenspeelgoed aangeschaft waar alle leerlingen zich in de pauze prima mee kunnen vermaken. Dit buitenspeelgoed zal voor de groepen 3 tot en met 8 in nieuw aangeschafte blauwe containers gestopt worden. Voor de groepen 1 en 2 zal het nieuwe buitenspeelgoed in een gele container gestopt worden.
De containers zullen worden afgesloten en alleen de leerkrachten kunnen deze containers openen en afsluiten. Na de pauzes zullen deze containers weer in school gezet worden.
Wij wensen alle leerlingen veel plezier met dit nieuwe buitenspeelgoed.
Tijdens het overblijven wordt het speelgoed van de TSO gebruikt.


Longboards

We zien steeds vaker longboards de school in komen. We waarderen het dat kinderen met fietsen/stepjes/longboards naar school komen, maar we willen deze materialen graag buiten de school houden. Het longboard kan buiten, met een eigen slot, in de fietsenstalling geplaatst worden, maar thuis laten is ook een mogelijkheid.


Bericht vanuit de MR

Zoals u weet heeft de MR van de Juliana Daltonschool samen met de directie het beheer over de gelden van de ouderbijdrage. De MR maakt voor elk schooljaar een begroting om de ouderbijdrage een goede bestemming te geven.

 

Eén dezer dagen ligt de verantwoording van de ouderbijdrage over het schooljaar 2014-2015 ter inzage in de hal.

Komende week ontvangt u allemaal weer een betalingsverzoek voor de ouderbijdrage. Uiteraard hopen wij dat velen van u deze vrijwillige bijdrage naar ons willen overmaken.

 

De ouderbijdrage is een vrijwillige bijdrage die het mogelijk maakt om verschillende activiteiten binnen de school te organiseren. Uw kind kan hierdoor bijvoorbeeld op schoolreisje en op educatief uitje. Daarnaast maakt deze bijdrage het ook mogelijk om o.a. het Sinterklaas-, Kerst- en Paasfeest te organiseren. Cultuurprojecten, de sportdag en de Kinderboekenweek zijn ook zonder uw bijdrage niet te organiseren. Maar ook krijgen alle nieuwe leerlingen een luizentas, vulpen en een mooie Portfoliomap. Tevens zijn de verjaardagscadeautjes voor de leerkrachten al bij deze bijdrage ingesloten.

 

De ouderbijdrage is zo samengesteld dat u als ouder voor geen enkele activiteit meer een financiële bijdrage hoeft te leveren.

 

De ouderbijdrage is voor dit jaar wederom vastgesteld op € 135,00 per kind. Wilt u dit bedrag overmaken op rekeningnummer : ABN AMRO NL60ABNA0429507429 o.v.v. ouderbijdrage.

Mocht het voor u financieel niet haalbaar zijn, wilt u dan contact opnemen met de directie.

Mocht u nog meer inzicht willen krijgen waar uw geld aan uitgegeven wordt, neem dan contact op met de MR.


Spaardoel

Het spaardoel van dit schooljaar is Stichting van het Kind. Stichting van het Kind zet zich in voor kinderen in Nederlandse tehuizen. Dit zijn kinderen die door omstandigheden, bijvoorbeeld overleden ouders, niet meer thuis kunnen wonen. Stichting van het Kind ontwikkelt en voert projecten uit op vraag van de kinderen. De projecten leveren een bijdrage aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van kinderen, zodat ze net als andere kinderen kansen krijgen om in te stromen in de maatschappij.


Kinderboekenweek

Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek begonnen. Dit jaar is het thema: Raar maar waar! Op woensdagochtend om 08.15 uur werd de week feestelijk geopend met een openingsdans bij de voordeur. Donderdag 15 oktober is er een speciale muzikale dag voor alle groepen. Per groep wordt er een muziekactiviteit georganiseerd door Majel Lustenhouwer (o.a. dirigent en componist van het kinderkoor Kinderen voor Kinderen)! De Kinderboekenweek is van woensdag 7 t/m vrijdag 16 oktober.


Trefwoord

De komende periode zullen de volgende onderwerpen in alle groepen aan bod komen:

Week 40 en 41:Stilte en geluid. Inhoud: Over stilte, geluid, drukte en rust, actie en bezinning.

Week 42 t/m 43: Hebzucht. Inhoud: Hebbedingen, hebzucht, jaloezie en macht. Hebzucht beteugelen; tevredenheid.


Sociaal emotionele ontwikkeling

Het thema waar wij momenteel schoolbreed aan werken, is het thema ‘Aardig doen’. Leerlingen leren hoe je aardig kan zijn voor elkaar, bijvoorbeeld door een compliment te geven of iemand te helpen. Hoe zeg je sorry tegen iemand? Hoe reageer je als je een compliment ontvangt? 


Belangrijke data

Maandag 5 oktober

Studiedag: alle leerlingen vrij

Woensdag 7 oktober

08.15 uur start kinderboekenweek ‘Raar maar waar’

Maandag 19 t/m 23 oktober

Herfstvakantie

Maandag 26 oktober

Eerste schooldag na de herfstvakantie

Maandag 26 oktober

Start cultuurproject

Maandag 26 oktober

Start speelgoedactie

Dinsdag 3 november

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 8

Maandag 9 november

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 7

Dinsdag 10 november

Voortgangsgesprekken groep 8

Maandag 16 november

Sinterklaasversieravond

Dinsdag 24 november

17.00 uur tot 18.30 uur Afsluiting cultuurprojectJuliana Daltonschool
Juliana Daltonschool @Twitter
Julianaschool Kalfflaan
Willem Kalfflaan 3, 1401 CL Bussum
tel. 035-6911994
e-mail: julianadaltonschool@proceon.nl

Wilt u deze van de Juliana Daltonschool niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.