Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
Julianabericht februari

Informatieavond groep 5 en 6

De opkomst was groot deze avond. Bauke Borsboom (kindercoach) heeft ons meegenomen in het brein van 9-jarige kinderen. Tijdens een interactieve avond, waarbij ruimte was voor vragen en eigen ervaringen, heeft ze ons inzicht gegeven in de perikelen die dit met zich meebrengt en wat daarvan het effect kan zijn op de groepsdynamiek. 

Wij hopen Bauke over 2 jaar weer te mogen ontvangen. Meer informatie vindt u op www.meidencoachbauke.nl.


Voorlees 10-uurtje

De nationale voorleesdagen werden bij ons op school ook dit jaar weer ingeluid met het voorlees 10-uurtje. Alle kleuters werden onder het genot van een drankje en wat lekkers voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar 2020: Moppereend. Het verhaal ging over eend en zij was heel erg mopperig. Haar vijver was opgedroogd en niemand wilde met haar spelen. Gelukkig scheen ook achter de donderwolk van eend weer de zon!


Aanvullend onderzoek gymzaal

In het Julianabericht van afgelopen december bent u geïnformeerd over de asbestinventarisatie in de grote gymzaal die de gemeente Gooise Meren als eigenaar van de gymzaal W. Kalfflaan heeft laten uitvoeren. 

Uit dit onderzoek bleek dat er asbesthoudend plaatmateriaal op de zolder rechtsboven de gymzaal aanwezig is en dat aanvullend onderzoek gewenst was. Dit aanvullende onderzoek heeft afgelopen zaterdag 1 februari jl. plaatsgevonden. Zodra wij de resultaten van dit onderzoek hebben ontvangen, stellen wij u daarvan op de hoogte. Graag willen we benadrukken dat onze medewerkers noch onze leerlingen geen toegang hebben tot deze zolder en dat zij niet in deze ruimte komen.


Renovatie

Begin oktober bent u per mail op de hoogte gesteld dat alle 'studiedagen onder voorbehoud' komen te vervallen. De leerlingen worden op deze dagen (te weten donderdag 13 en maandag 24 februari) dus gewoon op school verwacht.

Afgelopen maand hebben we aan de gemeente allerlei gedetailleerde gegevens verstrekt die verband houden met vergunningen en verzekeringen, dan wel die nodig zijn voor de huisvesting in de tijdelijke locatie. Zodra bekend is hoe de tijdelijke locatie definitief ingevuld zal worden, delen we dit plan met u.


Schaken

Aan het schaakkampioenschap van Gooise Meren deden 22 schaakteams mee, verdeeld over 13 basisscholen. Vanuit onze school deden alleen de elf leerlingen van de plusklas mee.

Juliana Daltonteam 1 eindigde op een gedeelde derde plaats met vier overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen.

Juliana Daltonteam 2 werd verrassend zevende met drie overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen.

Juliana Daltonschakers, wij zijn trots op jullie!

 

Op vrijdag 7 februari gaan nog 21 leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 meespelen in de wekelijkse schaakcompetitie, die op vrijdagmiddag in het lokaal van groep 4 gehouden wordt.

Paul van der Horst heeft met de groepsleerkrachten overlegd welke leerlingen mee gaan doen aan de competitie. Schakers/schaaksters moeten namelijk wel hun weektaak afhebben!


UNESCO: Warmetruiendag

Elk jaar gaan we energieverspilling te lijf met de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag. Dit jaar staat de Warmetruiendag gepland op vrijdag 7 februari.

Meedoen is simpel: we zetten de verwarming lager en vragen de leerlingen deze dag een extra warme trui aan te trekken.

Zo wordt 6% energie en CO₂ per graad bespaard. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO₂! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO₂!


Belangrijke data

Maandag 3 februari

Adviesgesprekken groep 8

Woensdag 5 februari

Rapporten mee

Donderdag 6 februari

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 7 en adviesgesprekken groep 8

Vrijdag 7 februari

Warmetruiendag

Dinsdag 11 februari

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 7

Vrijdag 14 februari

Studiedag: alle leerlingen vrij

Maandag 17 t/m 21 februari

VoorjaarsvakantieJuliana Daltonschool
Juliana Daltonschool @Twitter
Julianaschool Kalfflaan
Willem Kalfflaan 3, 1401 CL Bussum
tel. 035-6911994
e-mail: julianadaltonschool@proceon.nl

Wilt u deze van de Juliana Daltonschool niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.