Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
Julianabericht oktober

Schoolreis groep 3 en 4

Groep 3 en 4 zijn op schoolreisje geweest naar de Spelerij in Dieren. Het was een hele busreis, maar we gingen dan ook naar een ontzettend mooi speel-, ontdek-, en doepark!

De leerlingen hebben een voorstelling gezien over een Ei-Pet (a.k.a. Ipad), broodjes gebakken en uiteraard de rest van het park ontdekt. Het was een gezellige en actieve dag.


Schoolreis groep 5, 6 en 7

Groep 5, 6 en 7 zijn op schoolreisje geweest naar Burgers Zoo in Arnhem. Ook dit park was een flink eind rijden, maar het was de moeite waard. De kinderen zijn in groepjes het park door gegaan. Op één dag naar de bush, de desert, de ocean en de savanne is hier mogelijk. Het was een leuke, gezellige dag!


Spaardoel

Het afgelopen schooljaar hebben alle leerlingen zich ingezet om geld op te halen voor het spaardoel ‘Kika’. Wij zijn erg trots u te kunnen vertellen dat we met elkaar €5855,75 hebben opgehaald! Het geld zal naar het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie gaan.

Het nieuw spaardoel is dit jaar ZOA. ZOA biedt hulp aan vluchtelingen en ontheemden in Azië en Afrika. Het afgelopen jaar hebben ze onder andere kinderen in Sudan aan schoolspullen kunnen helpen, in Afghanistan waterpompen kunnen maken en hebben ze gezinnen training, mest en zaaigoed kunnen geven in Burundi.


Kinderboekenweek

Afgelopen woensdag 1 oktober is de Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema dit jaar is 'Feest'. We hebben de week feestelijk geopend met een leuke dans op het nummer "feest" van Kinderen voor kinderen.

Komende week staat ons nog een leuke workshop te wachten waar we heel veel zin in hebben. In de hal vindt u de kerntitels die Kinderboekenweek dit jaar centraal gesteld heeft. Kijk hier gerust eens even in.

In de klas zullen we ook extra aandacht besteden aan lezen/voorlezen en waarom dit nu zo leuk en belangrijk is. Misschien is het leuk als u hier thuis ook wat extra aandacht aan geeft, want we weten allemaal dat lezen belangrijk is, maar ook hoe fijn het is om heerlijk weg te kunnen dromen bij een mooi en spannend boek!


Juf Guyonne

Juf Guyonne en haar man Jordy zijn 27 september de trotse ouders geworden van hun zoon Stian Elijah de Jong. Wij wensen Jordy, Guyonne, Elin en Stian veel geluk met elkaar.


Trefwoord

De komende periode zullen de volgende onderwerpen in alle groepen aan bod komen:

Week 40 t/m 44: Groot en klein. Inhoud: het gaat letterlijk en figuurlijk over groot en klein zijn. Over de verrassende kracht van klein zijn.

Week 44 t/m 46: Vrienden. Inhoud: Hoe je vrienden wordt, hoe je vrienden blijft en wat het betekent als vriendschap veranderd.


Sociaal emotionele ontwikkeling

Het thema waar wij momenteel schoolbreed aan werken, is het thema ‘Aardig doen’. Leerlingen leren hoe je aardig kan zijn voor elkaar, bijvoorbeeld door een compliment te geven of iemand te helpen. 


Cultuurproject

Na de herfstvakantie starten wij met het eerste cultuurproject van dit jaar. Het thema is ‘Stoer’. Het staat in het teken van dans en drama en wordt afgesloten met een voorstelling door alle leerlingen op 19 november. De exacte tijd zult u later van ons te horen krijgen, maar de datum kunt u vast noteren in uw agenda.


Belangrijke data

Vrijdag 10 oktober

Eind Kinderboekenweek

Maandag 13 oktober

Herfstvakantie

Maandag 20 oktober

Eerste schooldag na herfstvakantie

Dinsdag 21 oktober

Start cultuurproject ‘Stoer’

Dinsdag 4 november

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 8

Maandag 10 november

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 7

Dinsdag 11 november

Voortgangsgesprekken groep 8

Vrijdag 14 november

Groep 1 t/m 4 vrij

Maandag 17 november

Sinterklaasversieravond

Woensdag 19 november

Afsluiting cultuurproject
Juliana Daltonschool
Juliana Daltonschool @Twitter
Julianaschool Kalfflaan
Willem Kalfflaan 3, 1401 CL Bussum
tel. 035-6911994
e-mail: julianadaltonschool@proceon.nl

Wilt u deze van de Juliana Daltonschool niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.