Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
Julianabericht november

Activiteiten Commissie

Afgelopen weken heeft de Activiteiten commissie een aantal avonden op school geknutseld aan prachtige herfstpanelen.  Met hulp van ouders is het mogelijk gemaakt de school in herfstsferen om te toveren.

Wij zijn heel blij met de actieve hulp van de ouders en willen jullie daarvoor bedanken. De leerlingen reageren heel enthousiast op de aankleding van de school. Ook van de ouders hebben we veel positieve reacties ontvangen.


Kinderboekenweek

Voor de herfstvakantie is de Kinderboekenweek afgesloten. Het thema ‘Feest’ was goed zichtbaar in de school! Iedere klas heeft een workshop gekregen van een gastdocent. Zij heeft aan de hand van de kerntitels per klas een improvisatieles uitgewerkt. De kinderen waren erg enthousiast en de sfeer was feestelijk.


Ontruimingsoefening

Donderdag 23 oktober heeft er een ontruimingsoefening plaats gevonden. Dit keer is het echte alarm afgegaan. Zo wennen de leerlingen en leerkrachten aan het volume van dit alarm. Hopelijk blijft het alleen bij oefenen en is er nooit een echte ontruiming nodig. Later in het jaar zal er nog eens een oefening plaats vinden.


Infento

Sinds dit schooljaar zijn wij in het bezit van twee Infento kisten. Infento is nieuw, degelijk constructiemateriaal, waarmee kinderen zelfstandig een voertuig in elkaar kunnen zetten. Zo kan er onder andere een step, een skelter of een fiets mee gemaakt worden. Deze voertuigen zijn daadwerkelijk op het plein te gebruiken. Iedere groep heeft 2 maanden één Infento kist tot haar beschikking. Infento is een onderdeel van de keuzewerkkast. Tijdens het zelfstandig werken kunnen de kinderen er zelfstandig mee werken. De afgelopen maanden hebben groep 7 en 8 hieraan gewerkt. De eerste step is al bijna af. Het andere voertuig is helaas niet afgekregen. Het kost veel tijd, want af en toe sluipen er fouten in de constructie en moeten deze eerst hersteld worden. In november en december werken de groepen 5 en 6 met de Infento kisten.


Cultuurproject

Is uw kind met een verhaal thuis gekomen over stoere piraten? Dat komt waarschijnlijk door het eerste cultuurproject van dit jaar! Direct na de herfstvakantie is het project van start gegaan. Het is dit jaar een stoer thema, centraal staat de ‘Piraat 2.0’. De kinderen hebben 4 weken achter elkaar les van een gastdocente. Samen met haar zetten zij een voorstelling neer op woensdag 19 november. Voor de voorstelling hebben de kinderen oude kleding nodig. Dit kunnen (te) grote overhemden, broeken, jurken en rokken zijn. Het mag ook kapotte kleding zijn of kleding die de kinderen kapot mogen maken. Waarschijnlijk bent u erg nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat. De exacte tijd voor de voorstelling volgt via de mail.


Trefwoord

De komende periode zullen de volgende onderwerpen in alle groepen aan bod komen:

Week 44 t/m 46: Vrienden. Inhoud: Hoe je vrienden wordt, hoe je vrienden blijft en wat het betekent als vriendschap verandert. 

Week 47 t/m 49: Een voorbeeld. Inhoud: Hoe je een voorbeeld geeft, kritisch leren kijken naar idolen en de waarde zien van echte voorbeeldfiguren.


Sociaal emotionele ontwikkeling

Het thema waar wij momenteel schoolbreed aan werken, is het thema ‘Aardig doen’. Leerlingen leren hoe je aardig kunt zijn voor elkaar, bijvoorbeeld door een compliment te geven of iemand te helpen. Het volgende thema is ‘samen spelen en samen werken’. Leerlingen werken of spelen met elkaar. Ze overleggen, maken afspraken of bedenken dingen om samen te doen. Bijvoorbeeld als ze vragen of ze mee mogen doen aan een spelletje, of als ze afspreken wat ze zullen gaan spelen.


Voortgangsgesprekken

Morgen (4 november) zullen de eerste voortgangsgesprekken gevoerd worden en volgende week maandag 10 november (groep 1 t/m 7) en dinsdag 11 november (groep 8) de overige gesprekken.

De leerkrachten hebben de afspraken ingepland en stemmen dit met de leerkracht(en) van eventuele broertje(s) of zusje(s) af. Een gesprek duurt 15 minuten. Voorafgaand aan het gesprek kunt u op de gang het werk van uw kind bekijken. Mocht u niet kunnen op het geplande tijdstip, dan vragen wij u om onderling met andere ouders te ruilen. Zodra er een ruil heeft plaatsgevonden, brengt u de leerkracht op de hoogte. U kunt tot een week voorafgaand aan het eerste gesprek, uw wensen kenbaar maken als u op een bepaalde dag of tijdstip niet zou kunnen. De leerkracht kan er zo rekening mee houden. De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 komen mee met het gesprek.


Smileys

Deze week zijn we gestart met het invoeren van zogeheten smileys. Ieder leerling heeft twee passen gekregen met een smiley met daarop zijn/haar naam. Wanneer een leerling ongepast gedrag vertoont op de gang, op het plein of in de klas, kan er (door een leerkracht) een smiley worden afgenomen. Zodra beide smileys zijn afgenomen, volgt er een gesprek met de groepsleerkracht en zal er een passende sanctie volgen. Het doel van deze maatregel is dat iedere leerkracht op een consequente en duidelijke manier een leerling op de regels kan wijzen. Zo ook leerlingen uit een andere groep. Dit zorgt voor een eenduidige aanpak binnen de gehele school en nog meer rust op de gangen, wat de leerlingen ten goede zal komen.

De komende twee weken worden er nog geen passen ingenomen, de kinderen moeten immers ook wennen aan deze nieuwe situatie. We bevinden ons in een testfase, na enige tijd wordt de nieuwe situatie geëvalueerd door het team.


Sinterklaasversieravond

Maandag 17 november is er een versieravond. We brengen de school dan weer helemaal in de Sintsfeer! De Activiteitencommissie is al flink bezig met het maken van mooie versieringen. Aan ons de schone taak om de school daarmee te versieren. Wij kunnen uw hulp daarbij goed gebruiken, want vele handen maken licht werk. Het is ook een leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en om samen de handen uit de mouwen te steken. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom. Hopelijk tot dan!


Kerstviering

Het klinkt nog ver weg, maar ook de Kerstcommissie is weer van start gegaan. Dit jaar is de kerstviering in een nieuw jasje gestoken. De leerlingen zullen in de klas met elkaar dineren. Ook voor de ouders zal er gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten. Hoe dit precies invulling gaat krijgen, is nog niet duidelijk en zult u ter zijner tijd horen.

 


Belangrijke data

Dinsdag 4 november

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 8

Maandag 10 november

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 7

Dinsdag 11 november

Voortgangsgesprekken groep 8

Vrijdag 14 november

Groep 1 t/m 4 vrij

Maandag 17 november

Sinterklaasversieravond vanaf 19.00 uur.

Woensdag 19 november

Afsluiting cultuurproject

Vrijdag 5 december

Sintviering

Maandag 8 december

Kerstversieravond

Donderdag 18 december

Kerstviering voor alle leerlingen

Vrijdag 19 december

Studiedag; alle leerlingen vrij
Juliana Daltonschool
Juliana Daltonschool @Twitter
Julianaschool Kalfflaan
Willem Kalfflaan 3, 1401 CL Bussum
tel. 035-6911994
e-mail: julianadaltonschool@proceon.nl

Wilt u deze van de Juliana Daltonschool niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.