Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
Julianabericht juli

Vanuit de directie

We zijn blij u te kunnen melden dat Jeanne de Vaal na de zomervakantie haar werkzaamheden voorzichtig zal hervatten.

Marjolein Maarleveld is momenteel eindverantwoordelijke en aanspreekpunt van de school. Zij is aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag. Angélique Eijpe is op woensdag en vrijdag aanwezig.


Terugblik: zomerfeest

Donderdag 22 juni was het zomerfeest. Na weken van zonneschijn en hoge temperaturen, leek op het laatste moment de regen en onweer roet in het eten te gooien. Gelukkig konden we last minute het feest naar de grote gymzaal verplaatsen. Het was hier en daar een beetje behelpen, omdat de barbecue aan de andere kant van het plein stond, maar de sfeer was er niet minder gezellig om. Gelukkig konden we al gauw weer naar buiten en brak zelfs het zonnetje nog even door. We willen de leden van de AC en de overige hulpouders enorm bedanken! Zij hebben zich zó ingezet en er voor gezorgd dat alle ouders en kinderen feest konden vieren.


Spaardoel

Zoals bekend hebben wij het afgelopen schooljaar gespaard voor Stichting Hulphond. Deze stichting zet zich in om honden op te leiden tot volwaardige hulphonden. Zij ondersteunen mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag. We zijn ontzettend blij dat we u kunnen mededelen dat wij dit jaar €3314,88 hebben weten op te halen met z’n allen! Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de donaties die er gedaan zijn, onder andere middels de sponsorloop.


Rapporten

Nog niet alle rapporten zijn weer op school aanwezig. Wilt u het rapport zo snel mogelijk bij de groepsleerkracht afgeven? Vrijdag 14 juli krijgen alle kinderen het rapport weer mee.


Wisselmiddag

Dinsdagmiddag 18 juli van 13.45 uur tot 14.45 uur vindt de wisselmiddag plaats. Alle leerkrachten en leerlingen gaan naar de groep waar zij volgend jaar zullen starten en zullen op dit moment met elkaar en het leerjaar kennis maken.


Uitschrijven Julianabericht

Denken de ouders van de leerlingen van groep 8, die geen jongere kinderen meer op school hebben, aan het uitschrijven voor het Julianabericht? Dit kan via de link onderaan dit Julianabericht. Uiteraard mag u ingeschreven blijven staan als u het leuk vindt om op de hoogte te blijven.


Fietsen

Iedere vakantie blijven er een aantal fietsen staan in de fietsenstalling. Wij adviseren u dringend om de fiets van uw kind(eren) mee te nemen naar huis. Er is in de weekenden en in de vakanties geen toezicht en wij kunnen niet garanderen dat de fietsen veilig en ongedeerd blijven staan.


Koffieochtend

Maandag 4 september 2017 hopen wij alle leerlingen én hun ouders weer gezond en met frisse energie te mogen verwelkomen. U bent als ouder van harte welkom om van 8.30 uur tot 9.30 uur een kop koffie of thee te komen drinken, om zo even bij te praten met andere ouders.


Lustrum: 100-jarig bestaan!

In het nieuwe schooljaar zal de Juliana Daltonschool van 18 tot en met 22 september 2017 haar 100-jarig bestaan vieren. De feestelijke opening is op maandag 18 september om 8.30 uur en de spetterende afsluiting op vrijdag 22 september om 12.00 uur. Hiervoor bent u van harte uitgenodigd. Zet u beide data alvast in uw agenda?

 

Alle voorbereidingen voor het feestprogramma zijn in gang gezet. Voor de activiteiten op maandag 18 september, dinsdag 19 september en vrijdag 22 september zijn we op zoek naar hulphouders; vele handen maken licht werk en dragen bij tot de feestvreugde. Graag aanmelden bij juf Floor (f.postma@proceon.nl) of juf Françoise (f.smeele@proceon.nl)


MR avond: begroting en social media

We zijn er op tijd bij, maar het is wellicht prettig als u er rekening mee kunt houden in uw agenda: dinsdag 17 oktober organiseert de MR een avond voor alle ouders. Tijdens deze avond wordt de begroting van afgelopen jaar aan u verantwoord én er komt een gastspreker vertellen over social media en (jonge) kinderen. 


Trefwoord

Je hebt een heleboel stenen nodig om een huis te kunnen bouwen. Iedere steen is daarbij belangrijk en samen vormen de stenen een stevig huis. Het huis is een symbool voor soliditeit, vertrouwen en betrouwbaarheid. Letterlijk en figuurlijk. Deze weken besteden de kinderen aandacht aan dit onderwerp. Ze leren dat iedereen zijn steentje daartoe kan bijdragen. De laatste schoolweek wordt er aandacht besteed aan de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Het is een mooi moment om herinneringen op te halen en te delen. We kijken terug, ruimen op, nemen het goede mee en laten iets achter voor de volgende groep.


Belangrijke data

Vrijdag 14 juli

Rapporten mee

Dinsdag 18 juli

Wisselmiddag

Dinsdag 18 juli

Musical groep 8 voor grootouders/familie

Woensdag 19 juli

Musical groep 8 voor de ouders

Woensdag 19 juli

Afscheid oudste kleuters

Donderdag 20 juli

Uitzwaaien groep 8

Vrijdag 21 juli

Laatste schooldag; alle leerlingen om 12.00 uur vrij

Maandag 4 september

Eerste schooldag; koffieochtend voor alle ouders van 8.30 uur tot 9.30 uur.

Maandag 11 september

Informatieavond groep 3 en 4

Donderdag 14 september

Informatieavond groep 5 en 6

Maandag 18 september

8.30 uur opening feestweek

Maandag 18 september

Informatieavond groep 1/2-a en 1/2-b

Dinsdag 19 september

Informatieavond groep 7 en 8

Vrijdag 22 september

12.00 uur afsluiting feestweek

Dinsdag 3 oktober

Schoolfotograaf

Dinsdag 17 oktober

MR avond: social mediaJuliana Daltonschool
Juliana Daltonschool @Twitter
Julianaschool Kalfflaan
Willem Kalfflaan 3, 1401 CL Bussum
tel. 035-6911994
e-mail: julianadaltonschool@proceon.nl

Wilt u deze van de Juliana Daltonschool niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.