Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
Julianabericht juni

Terugblik sponsorwandeling/spaardoel Stichting Ushersyndroom

Voor de meivakantie hebben de leerlingen 'tunnelbrillen' gemaakt. Ze moesten zelf een bril, waardoor je niet zoveel kunt zien, ontwerpen en maken. Eigenlijk dus qua zicht vergelijkbaar met dat van mensen die lijden aan het Ushersyndroom. Tijdens de gymles hebben de leerlingen ervaren hoe het is om met beperkt zicht een parcours te moeten afleggen. Dat is lastig! Met deze ervaring zijn de leerlingen vervolgens op zoek gegaan naar sponsors voor de sponsorwandeling, die op woensdag 8 mei werd gehouden. 

Hoewel er regen was voorspeld, hebben de leerlingen een gezellige wandeling gelopen over Landgoed De Beek, met heerlijk weer. In totaal is ruim €3250,- bij elkaar gewandeld, een prachtig bedrag! Het geld wordt binnenkort overhandigd aan Stichting Ushersyndroom.


Terugblik: kamp groep 8

Van dinsdag 21 mei t/m vrijdag 24 mei is groep 8 op kamp naar Schiermonnikoog geweest. De reis verliep voorspoedig en eenmaal op het eiland aangekomen, namen de leerlingen hun intrek op de kampeerboerderij. Voor iedere leerling was er een fiets beschikbaar en met elkaar is er dan ook veel gefietst, zijn er spellen gespeeld, zijn ze gaan wadlopen en werd er één avond zelf gekookt. De laatste avond heeft iedereen genoten van een bonte avond met door de leerlingen verzonnen acts en een disco. Voor velen het hoogtepunt van de basisschoolperiode!


Plastic doppen = knikkertegels

De actie voor het sparen van de plastic doppen was een groot succes: er zijn in totaal 7 kleurige knikkertegels bij elkaar gespaard. Twee knikkertegels zijn inmiddels op het schoolplein geplaatst. De overige 5 knikkerpotjes worden na de renovatie op het plein geplaatst. Om het knikkeren te stimuleren is er voor iedere groep een aantal zakjes knikkers aangeschaft.


Berichtje uit de moestuin

De eerste groente uit de moestuin is geoogst en de leerlingen uit groep 4 en 5 hebben hun eigen gekweekte spinazie en radijsjes geproefd!


Schoolvoetbal

Zoals u heeft kunnen lezen in het vorige Julianabericht, doen de jongens van groep 6 goede zaken bij het KNVB schoolvoetbaltoernooi.
Na het behalen van de eerste plaats van Naarden-Bussum, wonnen zij ook de titel van de regio Gooi-Noord. Tijdens de districtsfinale van 23 mei jl. hebben zij na een aantal spannende wedstrijden de tweede plek behaald. Hiermee won het team ook een ticket naar de voorlaatste ronde van het toernooi. Woensdag 5 juni mogen de jongens in Uithoorn strijden om een plek in de landelijke finale.
Wij zij ontzettend trots op deze unieke presentatie en wensen de jongens heel veel succes! 


Zomerfeest

Zoals u in het vorige Julianabericht heeft kunnen lezen, vindt dit schooljaar het Zomerfeest plaats op 20 juni a.s.
Van 17.00-19.00 uur kunnen ouders, kinderen en leerkrachten genieten van een hapje en een drankje. 

Er komt weer een aantal foodtrucks op het schoolplein te staan. Hier kunt u, tegen contante betaling, kleine hapjes bestellen. Voor de consumpties worden er munten verkocht. Voor de kinderen is er friet en drinken te krijgen. Hiervoor krijgen de kinderen een muntje. 

We hopen op goed weer en uw komst. Alvast een gezellige avond toe gewenst!


Belangrijke data

Maandag 10 juni

Pinksteren

Dinsdag 11 juni

Studiedag: alle leerlingen vrij

Donderdag 20 juni

Zomerfeest

Dinsdag 25 juni

Schoolreisje groep 1/2Juliana Daltonschool
Juliana Daltonschool @Twitter
Julianaschool Kalfflaan
Willem Kalfflaan 3, 1401 CL Bussum
tel. 035-6911994
e-mail: julianadaltonschool@proceon.nl

Wilt u deze van de Juliana Daltonschool niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.