Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
Julianabericht juli

Sponsorwandeling

Op woensdag 20 juni jl. hebben alle leerlingen gewandeld voor het spaardoel ‘Building for future’.

Het totale bedrag dat de leerlingen dit schooljaar bij elkaar gespaard hebben is €4200,19. Dit is een fantastisch resultaat en de organisatie ‘Building for future’ is er heel blij mee.


Zomerfeest

Het zomerfeest van donderdag 21 juni was een doorslaand succes. Er was een grote opkomst van ouders en leerlingen. De foodtrucks en saladebar met ondersteuning van de dj completeerden het geheel. Volgend jaar is dit zeker voor herhaling vatbaar! Uiteraard onze hartelijke dank aan de leden van de activiteitencommissie en andere hulpouders.


Van de medezeggenschapsraad (MR)

Komende week krijgen alle ouders een e-mail met de eindrapportage van de ouderenquête. De leerlingen van groep 4 tot en met 8 hebben afgelopen maand ook een enquête ingevuld met vragen over de TSO en het schoolplein. Het verslag hiervan is in het rapport van de ouderenquête verwerkt. 

Een inkijkexemplaar van het eindverslag zullen we ophangen op het MR-bord in de hal. Het complete rapport ligt ter inzage bij de directie. De komende maanden zullen wij u op de hoogte houden van de vorderingen en resultaten naar aanleiding van deze enquête.


Voorstellen nieuwe collega’s

Hallo allemaal,

Mijn naam is juf Wendy en ik kom aankomend schooljaar lesgeven in groep 5.

Ik kom uit Huizen en ben 24 jaar oud. Ik ben net afgestudeerd aan de Pabo in Utrecht.

Naast lesgeven vind ik het leuk om te badmintonnen, dit doe ik best wel fanatiek want ik speel ook wedstrijden.

Ook houd ik ervan om te reizen. Vorig jaar ben ik voor stage 3 maanden naar Suriname gegaan en deze zomer ga ik 4 weken naar Thailand met mijn vriend.

Als ik dan even lekker thuis ben, spreek ik graag af met vrienden, speel ik bordspelletjes of kijk ik een goede serie.

Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan op de Juliana Daltonschool.

Ik zie jullie allemaal heel graag in het nieuwe schooljaar!

Fijne zomervakantie,

Juf Wendy

 

 

Voor velen van u ben ik een nieuw gezicht en daarom stel ik mij graag aan u voor.

Ik ben Willemijn Vos en na een leerzame en leuke stageperiode op de Juliana Daltonschool, mag ik ook komend jaar het team versterken.

Na het afronden van mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik binnen verschillende scholen werkzaam geweest als leerlingbegeleider. Ik werkte met leerlingen die vastliepen binnen het onderwijs of net dat extra beetje aandacht nodig hadden.

‘Dat kan en wil ik ook’ dacht ik terwijl ik rondliep op de scholen.

En zo geschiedde; ik ben met de PABO-opleiding begonnen en het komende schooljaar start ik op de Juliana Daltonschool in groep 6. Ik kijk ernaar uit!

Ik ben 29 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. In de vrije tijd die ernaast studeren, werken en het onderhouden van een sociaal leven overblijft, vind ik het heerlijk om op mijn racefiets zoveel mogelijk kilometers te maken.

Ik kijk uit naar onze samenwerking en leer u graag beter kennen op het schoolplein of in de gangen!


Formatie 2018-2019

Bij het verzenden van de groepsindeling voor het komende schooljaar zijn we u vergeten te melden wat de taken onderwijsondersteuning en Event manager inhouden. Beide taken worden gefinancierd uit de door het Ministerie van Onderwijs in het leven geroepen werkdrukgelden. Deze taken moeten ervoor gaan zorgen dat de werkdruk van leerkrachten verlaagd wordt.

Bij onderwijsondersteuning kunt u denken aan het geven van remedial teaching (RT), het afnemen van leestoetsen (AVI en DMT) en het overnemen van een groep.

De Event manager is de schoolvertegenwoordiging in de activiteitencommissie. Zij stuurt de leerkrachten binnen de commissie/werkgroepen aan, bewaakt de financiën en organiseert in samenwerking met leden van de activiteitencommissie de diverse activiteiten. Zij is de schakel tussen de leerkrachten en de activiteitencommissie.


Vakantierooster 2018-2019

Herfstvakantie

ma 22/10/18 t/m vr  26/10/18

Kerstvakantie

ma 24/12/18 t/m vr  04/01/19

Voorjaarsvakantie

ma 18/02/19 t/m vr  22/02/19

Paas-Meivakantie incl. Koningsdag

ma 19/04/19 t/m vr  03/05/19

Hemelvaart

do 30/05/19 t/m vr  31/05/19

Pinksteren

ma 10/06/19 t/m ma 10/06/19  

Zomervakantie

ma 15/07/19 t/m vr  23/08/19


Studiedagen 2018-2019

vrijdag 21 december 2018

maandag 28 januari 2019

vrijdag 15 februari 2019

dinsdag 11 juni 2019


Nieuws vanuit de TSO

De week van 16 juli hebben we een gezellige feestweek op de TSO ter afsluiting van het schooljaar. Wij gaan hierbij met de kleuters een Cluedo spel spelen en gezellig buiten lunchen met een waterijsje. Voor de groepen 3 t/m 8 hebben wij in het atelier een talentenoptreden waarbij eenieder kan optreden. Met de bovenbouw gaan we ook buiten lunchen met een waterijsje. We gaan er met z’n allen een leuke afsluiting van het schooljaar van maken! Wij hebben er zin in!

Groetjes, het TSO team.


Wisselmiddag

Op dinsdag 17 juli vindt de jaarlijkse wisselmiddag plaats. De nieuwe leerlingen van groep 1 zijn welkom van 14.00 t/m 14.30 uur. De leerlingen van groep 2 t/m 7 wisselen van groep (en leerkracht) van 13.45 t/m 14.45 uur. De bedoeling van de wisselmiddag is dat leerlingen alvast kennis kunnen maken met hun nieuwe leerkracht in het nieuwe klaslokaal. Ook nieuwe leerlingen zijn voor deze wisselmiddag uitgenodigd.

Helaas kan de nieuwe leerkracht van groep 5, Wendy Naus, niet op deze wisselmiddag aanwezig zijn. Zij zal voor de vakantie nog komen kennis maken met haar nieuwe groep.


Musical

Groep 8 is druk aan het oefenen voor de eindmusical. Uiteraard mogen de leerlingen van groep 1 t/m 7 deze musical ook bekijken:

-       groep 1 t/m 4 op dinsdagochtend 17 juli;

-       groep 5 t/m 7 op woensdag 18 juli.

Groep 8 voert de musical op dinsdagavond 17 juli op voor de grootouders. Op woensdagavond 18 juli is de officiële afscheidsavond en het slotfeest voor de leerlingen van groep 8 en hun ouders.


Uitzwaaien groep 8

Op donderdag 19 juli om 11.40 uur gaan de leerkrachten en leerlingen van groep 1 t/m 7 onze leerlingen van groep 8 uitzwaaien. Voor dit speciale momentje bent u natuurlijk van harte uitgenodigd. Vanuit de hoofdingang stellen de leerlingen uit groep 1 t/m 7 en de leerkrachten zich op. Ouders kunnen plaatsnemen op de stoep voor de hoofdingang.


Belangrijke data

donderdag 5 juli

Schoolreisje groep 1/2

vrijdag 13 juli

Rapporten mee

dinsdag 17 juli

Wisselmiddag

donderdag 18 juli

Uitzwaaimoment groep 8 (vanaf 11.40 uur)

vrijdag 20 juli

Laatste schooldag: alle leerlingen om 12.00 uur vrij


Informatie nieuwe schooljaar

Vanaf 3 september staat de nieuwe schoolkalender op onze website www.julianadaltonschool.nl. Zorgt u ervoor dat u alle belangrijke data, zoals de data voor de voortgangsgesprekken, overneemt in uw agenda?!

Alvast een aantal belangrijke data op een rijtje:

-       maandag 3 september: Start nieuwe schooljaar en koffieochtend voor alle ouders in het speellokaal van 08.30- 09.30 uur;

-       maandag 10 september: informatieavond groep 1/2;

-       dinsdag 11 september: informatieavond groep 5 en 6;

-       maandag 17 september: informatieavond groep 7 en 8;

-       dinsdag 18 september: informatieavond groep 3 en 4;

-       donderdag 20 september: schoolfotograaf.

 

De informatieavonden zijn van 20.00-21.00 uur, de inloop is vanaf 19.45 uur.

 

Met nog drie schoolweken voor de boeg, willen we u alvast een heel fijne vakantie toe wensen. We hopen eenieder gezond en wel weer in het nieuwe schooljaar te mogen verwelkomen!Juliana Daltonschool
Juliana Daltonschool @Twitter
Julianaschool Kalfflaan
Willem Kalfflaan 3, 1401 CL Bussum
tel. 035-6911994
e-mail: julianadaltonschool@proceon.nl

Wilt u deze van de Juliana Daltonschool niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.