Groep 1/2b

Welkom op de groepspagina van groep 1/2b!

In deze groep werken 2 juffen: juf Jansje en juf José

Dit schooljaar zijn wij zijn gestart met 25 kinderen. We hebben 14 kinderen die na de vakantie leeuw zijn geworden en 11 vissen. De kinderen die dit schooljaar nieuw zijn begonnen zijn: Sofy, Ties, Anna, Eva, Tijn, Elyssa en Vera. Welkom bij ons in de klas. Komende weken komen er ook weer kinderen wennen: Philou en Daisy.

Het is een hele gezellige groep en we hebben al veel gelachen met elkaar! De kinderen kunnen al heel goed spelen en werken in de klas. Ze spelen met veel plezier in alle hoeken zoals in de huishoek, de bouwhoek of de zandtafel en natuurlijk buiten op het schoolplein. Bij de kleuters werken we aan de hand van thema’s. Dit schooljaar zijn we gestart met het thema: weer naar school.

In de eerste weken van het nieuwe schooljaar bespreken wij vooral de regels en leggen wij uit waarvoor wij deze regels gebruiken. Bijvoorbeeld als iedereen tegelijk praat tijdens de kring, verstaan we niets, dus is het veel handiger als we om de beurt praten.

Op 1 oktober starten wij met het thema Vriendschap. Hierbij sluiten wij aan bij het onderwerp van de Kinderboekenweek. O.a. de boeken Kikker is verliefd, Beer is op vlinder en In mijn kleine hart staan centraal, maar ook andere verhalen en versjes over vriendschap. Misschien is het leuk om samen een boek uit te zoeken in de bibliotheek. Vaak organiseert de bibliotheek ook leuke kinderactiviteiten tijdens deze week.

Op onze groepspagina houden we u op de hoogte